Tarvashovin remonttilainatakaus epätodennäköinen

0
Lieto pyrkinee ratkaisemaan ennen mahdollisen remontin aloittamista Tarvashovin omistajajärjestelyt. Tarvasjoen koulu ei tällä hetkellä käytä salia työterveyslääkärin suosituksen vuoksi. Kuva: Asko Virtanen
Lieto pyrkinee ratkaisemaan ennen mahdollisen remontin aloittamista Tarvashovin omistajajärjestelyt.  Tarvasjoen koulu ei tällä hetkellä käytä salia työterveyslääkärin suosituksen vuoksi. Kuva: Asko Virtanen
Lieto pyrkinee ratkaisemaan ennen mahdollisen remontin aloittamista Tarvashovin omistusjärjestelyt. Tarvasjoen koulu ei tällä hetkellä käytä salia työterveyslääkärin suosituksen vuoksi. Kuva: Asko Virtanen

LIETO, TARVASJOKI. Tarvashovi tuskin tulee tässä vaiheessa saamaa anomaansa lainatakausta Liedon kunnalta. Tarvasjoen kunnanhallitus ja Nuortentalo Tarvashovi Oy ovat esittäneet Liedon kunnanhallitukselle 800 000 euron lainatakauksen hyväksymistä Tarvashovin peruskorjaukseen. Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela esittää Liedon kunnanhallitukselle, ettei lainatakausta myönnetä, vaan asiaan palataan omistusjärjestelyihin liittyvän päätöksenteon yhteydessä. Omistusjärjestelyistä keskustellaan vuodenvaihteen jälkeen kuntaliitoksen astuttua voimaan.
–Yksi keskeinen vaihtoehto on, että päästäisiin yksinomistukseen ja yhtiömuotoisuus saataisiin purettua, Poikela sanoo ja toteaa, ettei yhtiömuotoisuus ole perusteltua, kun muut osakkaat eivät osallistu toiminnan rahoittamiseen eikä tappioiden kattamiseen.
Liedon kunnanhallitukselle on esitetty lainatakauksen lisäksi Tarvasjoen kunnan myöntämän vuosiavustuksen tuntuvaa korottamista. Poikela esittää, ettei Lieto maksaisi avustusta vaan myöntäisi lainaa yhtiön tarpeen mukaan.
Kunnan myöntämä avustus on tänä vuonna ollut 96 000 euroa. Nuortentalo Tarvashovi Oy:n esittämien laskelmien mukaan vuosiavustuksen tulisi vuonna 2015 olla 140 000 euroa. Poikelan esitys Tarvashoville myönnettävästä lainasta on 87 000 euroa. Tarvashovi joutuisi maksamaan lainalle kolmen prosentin vuotuista korkoa.
Liedon kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Lue lisää 14.11.2014 lehdestä