Eero Retulainen työnsi ennätysraudat ylös

0
Eero Retulaisen hihassa oli jälleen ennätyksen verran ruutia.
Eero Retulaisen hihassa oli jälleen ennätyksen verran ruutia.
Eero Retulaisen hihassa oli jälleen ennätyksen verran ruutia.

LEMPÄÄLÄ. Alle 23-vuotiaiden. EM-kilpailuissa Kyproksen Limassolissa ennätyksensä nostanut painonnostaja Eero Retulainen oli  Lempäälän Hakkarin koulun liikuntahallissa ainoa Suomen cupin nostaja miehissä, joka sivusi yhteistulosennätystään. Oripääläinen voimamies teki työnnön ennätyksensä 190 kiloa sarjaan 94 kg.
Retulainen aloitti tempaukset 146 kilolla, joka nousi varmasti suorille käsille. Toiseen nostoon lastattiin tankoon alle 23-vuotiaiden SE-lukemat 151 kg. Painot nousivat suorille käsille mutta yliyrittäminen kostautui. Tempauksen loppuvedosta puuttui nopeus. Viimeiseen nostoon samasta painomäärästä laitettiin kaikki voimat peliin, mutta lopputulos oli sama. SE-painot jäivät odottamaan onnistumista seuraaviin kilpailuihin.
Työnnöt Retulainen aloitti 180 kg painoista. Toiseen työntöön kuormattiin 182 kg. Nosto onnistui ja kolmanteen työntöön lastattiin komeat ennätyslukemat 190 kg.  Kannustusten saattelemana Retulainen tarttui tankoon ja nosti painot suorille käsille hyväksytysti ja uusi työnnön ennätys oli tosiasia.