Härkätie mukaan potilastiedon arkistoon

0

HÄRKÄTIE. Härkätien terveyskeskuksissa ja terveysasemilla asioivien potilaiden tietoja on alettu viedä valtakunnalliseen potilastiedon arkistoon viime viikosta lähtien. Arkistosta löytyvät jatkossa niin lietolaisten, tarvasjokelaisten, koskelaisten kuin marttilalaistenkin tiedot.

Pöytyän ja Loimaan terveyskeskukset ja terveysasemat ovat liittyneet arkistoon jo aiemmin syksyllä.

Potilastiedon arkistoon tallennetaan potilaskertomustiedot, riskit, rokotustiedot, voimassaoleva lääkitys sekä laboratoriotulokset. Tiedot tallennetaan edelleen myös terveydenhuolto-organisaatioiden omiin potilastietojärjestelmiin.

Täysi-ikäiset potilaat pääsevät katsomaan tietojaan Omakanta-verkkopalvelusta, osoitteesta www.kanta.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Potilastiedon arkistosta on hyötyä niin potilaalle kuin terveydenhuollon henkilökunnallekin, kun potilastiedot ovat kaikkien potilasta hoitavien käytettävissä.