Koskelta kaksi urheilijaa kesämaailmankisoihin

0

KOSKI. Kehitysvammaisten Special Olympics Kesämaailmakisoihin Los Angelesiin ensi kesänä lähtee Koskelta kaksi urheilijaa: lentopalloilija Saku Suikkanen ja beach volleyn Unified-partneri eli vammaton pelaaja Jukka Lehti.
Los Angelesissa 25.7.–2.8. järjestettävät kisat on suurin urheilutapahtuma maailmassa vuonna 2015. Kisoihin osallistuu noin 7 000 urheilijaa 177 maasta.
Suomesta kisoihin lähtee 93 urheilijan ja 32 valmentajan joukkue. Suomalaisurheilijat kilpailevat 13 lajissa: beach volleyssa, golfissa, jalkapallossa, judossa, keilailussa, koripallossa, lentopallossa, melonnassa, purjehduksessa, ratsastuksessa, rytmisessä voimistelussa, uinnissa ja yleisurheilussa.
Kaikki kisojen 7 000 urheilijaa eivät ole kehitysvammaisia, vaan mukana on myös vammattomia urheilijoita, Unified-partnereita. Unified-partnerit pelaavat ja urheilevat rinta rinnan kehitysvammaisten urheilijoiden kanssa. Unified-urheilu on Special Olympics -liikkeelle yksi tapa tuoda kehitysvammaisten urheilua ja vammattomien urheilua lähemmäs toisiaan.