Valoa pimeyteen

0
Kosken Lucia on tänä vuonna Minni Ahola.
Kosken Lucia on tänä vuonna Minni Ahola.
Kosken Lucia on tänä vuonna Minni Ahola.

KOSKI. Kosken koulukeskuksessa saatiin perjantaina aamutuimaan valoa pimeyteen, kun oppilaat kokoontuivat kuulemaan Lucia-kulkueen laulua. Kulkue kävi myös kunnantalolla, Suvirannassa ja Niittykukassa tuomassa valoa kaamoksen keskelle.
Kosken Lucia on tänä vuonna yhdeksäsluokkalainen Minni Ahola. Koskella Lucia-kulkue on perinteisesti muodostettu yhdeksännen luokan tytöistä, jotka ovat valinneet Lucian keskuudestaan.
Varsinainen Lucian päivä on lauantaina 13.12. Päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi.
Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää. Ajatuksena on, että Lucia tuo valoa talven pimeyteen. Juliaanisessa kalenterissa talvipäivänseisaus osui keskiajalla Lucian päiväksi, minkä vuoksi päivää vietetään valon juhlana.