4G-verkko häiritsee monin paikoin antennitalouksien TV-kuvaa

0
4G-suodattimen asennus poisti kuvahäiriöt Tapani Piirosen antennitalouden TV-vastaanottimesta.
4G-suodattimen asennus poisti kuvahäiriöt Tapani Piirosen antennitalouden TV-vastaanottimesta.
4G-suodattimen asennus poisti kuvahäiriöt Tapani Piirosen antennitalouden TV-vastaanottimesta.

AURANMAA. Uudelle taajuuskanavalle rakennettava 4G-verkko on aiheuttanut antennitalouksien TV-yhteyksiin häiriöitä eri puolilla Varsinais-Suomea. Ongelmaan on olemassa ratkaisu, antennin ja vahvistimen väliin asennettava laadukas 4G-suodatin, jonka laite- ja asennuskustannukset maksaa viime kädessä ongelman aiheuttaja, teleoperaattori.

Riihikoskelaisen Tapani Piirosen mukaan kuvaongelmia on monin paikoin esimerkiksi Riihikoskella ja Oripäässä. Piirosen talon katolla kävi muutama päivä sitten antenniasentaja Kari Kuusisto, joka asensi suodattimen, ja häiriöt poistuivat. Asiakasta ei näissä tapauksissa veloiteta, vaan lasku lähtee Digitalle.

Taajuustalkoot on DNA:n, Elisan, Soneran ja Digitan yhteishanke, jonka verkkosivuilla taajuustalkoot.fi kerrotaan, mistä 4G-verkon rakentamisessa on kyse. 4G-verkko voi aiheuttaa häiriöitä osalle antennitalouksia. Sivuilla kehotetaan ottamaan yhteyttä Taajuustalkoiden neuvontapalveluun, jos epäilee TV-yhteyksissä ilmenneen häiriön johtuvan 4G-verkon rakennustyöstä. Neuvontapalvelun puhelinnumero  020 411 7676.

 

Lue lisää 30.01.2015 lehdestä