HK supistaa ja irtisanoo Mellilässä

0

LOIMAA/Mellilä. HKSCan supistaa teurastuskapasiteettia Mellilässä ja keskittää toimintaa Forssaan. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Mellilään jää edelleen emakoiden teurastus, joka hoidetaan jatkossa pienemmällä henkilöstömäärällä. Mellilän tuotantolaitos on toiminnassa kaikkina arkipäivinä.
–Irtisanomisperusteiset henkilöstövaikutukset kohdistuvat Mellilän tuotantolaitoksessa yhteensä 23 henkilöön. Osalle muutoksen kohteena olevista voidaan tarjota työtä HKScanin muilla tuotantolaitoksilla. Muutokset toteutetaan pääosin vielä tammikuun aikana ja niistä aiheutuu noin miljoonan euron kustannussäästö.
Mellilän teurastamon yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli koko laitoksen henkilöstö, noin 40 henkeä.
HKScan perustelee teurastuskapasiteetin supistamista ja keskittämistä liha-alan kireällä kilpailutilanteella, Venäjän asettamalla sianlihan tuontikiellolla ja EU:n sianlihan ylituotannolla. Yritys tavoittelee kapasiteetin supistamisella kannattavuuden parantamista.
HKScan-konserni työllistää Suomessa noin 2 800 henkilöä.