Ilvekset iltalenkillä

0
Kolme ilvestä liikkui keskiviikkoiltana Hevonlinnan harjumaastossa. Kuva: Jouko Sinkko.
Kolme ilvestä liikkui keskiviikkoiltana Hevonlinnan harjumaastossa. Kuva: Jouko Sinkko.
Kolme ilvestä liikkui keskiviikkoiltana Hevonlinnan harjumaastossa. Kuva: Jouko Sinkko.

KOSKI. Kolmen ilveksen lauma tallentui Jouko Sinkon riistakameran muistikortille Hevonlinnan maastossa keskiviikkoiltana. Sinkon riistakameran linssin eteen on Hevonlinnassa ennenkin tepastellut ilves ja niistä on alueella havaintoja jo useamman vuoden ajalta. Ilves liikkuu saalistusretkillään laajalla alueella.
Varsinais-Suomen ilveskanta on paikoin sangen tiheä. Suomen riistakeskus myönsi tälle jahtikaudelle maakuntaan 55 kannanhoidollista ilveksen poikkeuslupaa. Marttilan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle niitä myönnettiin kolme ja Pöytyän seudulle neljä.