Kaksi poliisia loukkaantui takaa-ajossa

0

PÖYTYÄ/Yläne. Takaa-ajotilanne johti poliisiauton kolarointiin kuorma-auton kanssa ja kahden poliisin loukkaantumiseen keskiviikkona Yläneellä.
Takaa-ajotilanne sai alkunsa Säkyläntiellä, jossa poliisipartio suoritti liikennevalvontaa illalla seitsemän aikaan. Partio totesi Säkylän suunnasta tulleen henkilöauton kuljettajan ajavan runsasta ylinopeutta. Kuljettaja ei noudattanut partion antamaa pysäytysmerkkiä, vaan lisäsi nopeuttaan.
Yläneen keskustan läpi Hinnerjoentielle paennut kuljettaja aiheutti vaaratilanteita keskustassa liikkeellä olleille henkilöille. Kuljettaja pääsi pakenemaan poliiseja poliisiauton jouduttua liikenneonnettomuuteen.
Henkilöautoa seurannut poliisipartio pyrki Hinnerjoentiellä ohittamaan kuorma-auton. Ohitustilanteessa poliisiautoa kuljettanut poliisi havaitsi vastaantulevan henkilöauton ja luopui ohitusaikeista. Liukkaalla ja jäisellä tiellä paluu omalle kaistalle ei onnistunut, vaan poliisiauto törmäsi kuorma-auton takaosaan. Sekä poliisiautoa kuljettanut että vieressä istunut poliisi loukkaantuivat lievästi. Myös poliisiauto vaurioitui.
Poliisiauto ajoi hälytyslaitteet kytkettynä. Kolaria tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja tutkinnanjohtajuus on syyttäjäviranomaisilla.
Pakotilannetta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisilla on tarkat tiedot pakoautosta.