Koivisto ja Kortesuo jatkoon lomittajakisassa

0

PÖYTYÄ. Vuoden Maatalouslomittaja 2015 -kilpailun ensimmäinen karsintakilpailu järjestettiin 14.tammikuuta. Pöytyän paikallisyksiköstä jatkoon pääsivät maatalouslomittajat Eija Koivisto Aurasta ja Minna Kortesuo Riihikoskelta. Pöytyän lomituspalvelut järjestää maatalouslomitukset Auran, Loimaan kaupungin, Oripään ja Pöytyän  kuntien alueella.
Kilpailun seuraava vaihe eli aluekilpailu järjestetään huhtikuussa luonnonvara-alan oppilaitoksissa.
Lomituksen paikallisyksiköissä eri puolilla Suomea järjestetty karsintakilpailu oli avoin kaikille maatalouslomittajille. Karsintakilpailussa lomittajan ammattitaitoa testattiin kirjallisilla monivalintatehtävillä. Kysymykset liittyivät muun muassa eläinten ruokintaan ja hyvinvointiin, lypsyyn, työturvallisuuteen, tuotelaatuun ja työsuhdeasioihin.
Aluekilpailuun selvinneet lomittajat pääsevät näyttämään osaamistaan myös käytännön töissä. Aluekilpailu järjestetään 15.4. kymmenessä luonnonvara-alan oppilaitoksessa. Jokaisesta aluekilpailusta pääsee voittaja finaaliin. Finaali ratkeaa ja Vuoden Maatalouslomittaja 2015 palkitaan Farmari Suomen Maatalousnäyttelyssä Joensuussa 1. heinäkuuta.