Seurakuntien väkikato kiihtyi

0

AURANMAA. Seurakuntien väkikato kiihtyi viime vuonna Auranmaalla. Merkittävin syy väkikatoon on edelleen kirkosta eroaminen. Esimerkiksi Auran seurakunnan väkimäärä väheni, vaikka syntyvyys oli kuolleisuutta suurempaa. Auran samoin kuin Pöytyän seurakunnassa väkikatoon vaikutti kirkosta eroamisten lisäksi negatiivinen muuttoliike. Koskella väkeä vähensi syntyvyyttä suurempi kuolleisuus.
Marttilan seurakunnan viime vuoden väkilukuja ei vielä ole saatu. Viime vuonna Marttila oli Auranmaan seurakunnista ainoa, joka kasvatti väkimääräänsä. Marttilan tietojen puuttuessa Auranmaan seurakuntien yhteenlaskettu väkikato näyttää viime vuoden osalta 235 henkeä. Vuonna 2013 Auranmaan seurakuntien väkimäärä väheni yhteensä 178 hengellä.
Edellisestä vuodesta väkikato kiihtyi Pöytyällä, Oripäässä ja Aurassa. Koskella ja Tarvasjoella laskusuunta loiveni.
Kirkosta eronneita oli Auranmaalla Marttila pois lukien 244 henkeä ja kirkkoon liittyneitä 30.