Koulusuunnitelma ohjaa Pöytyää kyläkouluista yhtenäiskouluihin

0
Elisenvaaran koulu. Kuva: Özkan Inhanli.
Eri vuosikymmenillä valmistunut Elisenvaara vaatii mittavan remontin soveltuakseen yhtenäiskoulun ja lukion käyttöön. Yhtenäiskoulun paikkana Elisenvaara ei ole liikenteen vuoksi ihanteellinen pienimmille koululaisille. Kuva: Özkan Inhanli
Eri vuosikymmenillä valmistunut Elisenvaara vaatii mittavan remontin soveltuakseen yhtenäiskoulun ja lukion käyttöön. Yhtenäiskoulun paikkana Elisenvaara ei ole liikenteen vuoksi ihanteellinen pienimmille koululaisille. Kuva: Özkan Inhanli

PÖYTYÄ. Vuodenvaihteessa valmistunut suunnitelma perusopetuksen järjestämisestä ohjaa Pöytyää kolmen yhtenäiskoulun suuntaan. Yhtenäiskoulut sijaitsisivat Kyrössä, Riihikoskella ja Yläneellä. Kolmen yhtenäiskoulun mallia puoltaa muun muassa noin miljoonan euron kustannussäästöt vuositasolla sekä valtakunnallinen kehitys yhtenäiskoulujen suuntaan.

Yhtenäiskoulumalliin siirtyminen toisi Pöytyälle mittavat investointikustannukset. Sivistysjohtaja Marianne Mäkelä muistuttaa, että isoja investointeja joudutaan joka tapauksessa tekemään.

Mikäli Pöytyällä päädytään kolmen yhtenäiskoulun malliin, muiden koulujen toiminta päättyy se lukuvuoden alkaessa, kun yhtenäiskoulukiinteistöt ovat käyttövalmiina. Siirtymävaiheessa joudutaan pakittamaan Karinaisten-Heikinsuon koulun osalta jo tehdystä päätöksestä. Karinaisten koulukiinteistöä joudutaan käyttämään väistötilana, sillä Heikinsuon koulukiinteistöistä toinen on osoittautunut olevan laajojen korjausten tarpeessa. Näin ollen opetusta ei pystytä keskittämään Heikinsuon koululle, kuten oli päätetty.

Koulutuslautakunta käsittelee koulusuunnitelmaa keskiviikkona ja päättää, miten suunnitelman valmistelua jatketaan. Kuntalaisille suunnitelmaa on tarkoitus esitellä helmikuun loppupuolella pidettävässä tilaisuudessa.

 

Lue lisää 3.2.2015 lehdestä