Kulttuurikuokka osui Okra-maatalousnäyttelyyn

0
Sää suosi Okraa viime kesänä. Okran tiedottaja Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo näyttivät, miten väsyneitä jalkoja voi lepuuttaa maatalousnäyttelyn messujunassa. Kuva: Heidi Pelander
Sää suosi Okraa viime kesänä. Okran tiedottaja Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo näyttivät, miten väsyneitä jalkoja voi lepuuttaa maatalousnäyttelyn messujunassa. Kuva: Heidi Pelander
Sää suosi Okraa viime kesänä. Okran tiedottaja Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo näyttivät, miten väsyneitä jalkoja voi lepuuttaa maatalousnäyttelyn messujunassa. Kuva: Heidi Pelander

ORIPÄÄ, LOIMAA. Suomen maatalousmuseo Sarka on päättänyt myöntää vuoden 2014 kulttuurikuokan Lions Club Oripäälle sen ansiokkaasta ja jo pitkään jatkuneesta työstä Okra-maatalousnäyttelyn järjestäjänä. Okrasta on muodostunut vuosien saatossa valtava tapahtuma, joka peittoaa katsojamäärässään ja muussakin laajuudessaan kaikki maassamme järjestettävät maatalousnäyttelyt.

Suomen maatalousmuseo Sarka myöntää vuosittain ystävänpäivänä Kulttuurikuokka -palkinnon kulttuuria, historiaa, maaseudun elämää tai maataloutta ansiokkaasti yhdistelevälle ja positiivisesti esiin tuovalle henkilölle tai taholle.

Sarka-museo kehuu Okraa joka toinen vuosi toistuvaksi spektaakkeliksi, jonka eittämättömäksi ansioksi voidaan nähdä maaseudun ja maatalouden tunnetuksi tekeminen laajoille kansalaisryhmille.  Okra lähentää tuottajaväestöä ja muuta väkeä toisiinsa ja muodostaa maataloudesta kuvan, joka selvittää vierailijoille mistä leipä ja muut elintarvikkeet heidän pöytäänsä päivittäin tulevat.

Vuoden 2013 Kulttuurikuokka myönnettiin Turun museokeskuksen tutkija Eeva Mikolalle. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa näytelmäkirjailija Sirkku Peltola, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtye, ohjaaja Elina Kivihalme ja Maaseudun Tulevaisuus lehden Kantri-liite.