Luonnonsuojelijat ja metsästäjät yhteisellä susiasialla

0

SUSIALUE. Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava ja ja Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro ovat antaneet molempien järjestöjen yhteisen lausuman kannanhoidollisesta sudenmetsästyksestä.
Molemmat kannattavat sudenhoitoon uutta mallia, joka sallii kannanhoidollisen sudenmetsästyksen, kuten maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt. Suomen Riistakeskus on myöntänyt kevään jahtia varten 24 sudenkaatolupaa. Jahdin on määrä alkaa maanantaina 23. helmikuuta.
Molemmat kannattavat kokeiluna susikannan hoitoon uutta mallia. Kokeilun keskeinen tavoite on poistaa salatappamista. Samalla se voi lisätä susien arkuutta ja susikannan hoito voitaisiin saada kestävälle pohjalle.
Kokeiluun kuuluva susien laillinen metsästys on nyt vaarassa jäädä toteutumatta ainakin osassa maata. Syynä ovat osittain heikosti perustellut valitukset.
–Toivomme, että valituksia ei juuri tulisi, sillä järkiperäinen kannanhoito perustuu yhteistyöhön. Yhteistyön avulla voidaan karsia laitonta tappamista sekä hoitaa susikantaa kestävästi. Kestävään kannanhoitoon kuuluu susikannan kasvaessa myös susien metsästys, järjestöjen lausumassa sanotaan.