Maatalouden tukiuudistuksesta tarjolla koulutusta

0

LIETO. Uudistuvat maataloustuet aiheuttavat päänvaivaa kaikille viljelijöille. Tilan toiminta tulisi saada sovitettua uuden tukijärjestelmän vaatimuksiin. Mitä toimenpiteitä viisivuotinen korvausjärjestelmä tuo tullessaan, paljonko tila tulee saamaan korvauksia ja mistä?
Liedon maaseutupalvelut järjestää viljelijöille ja muille tukiasioiden kanssa painiskeleville koulutusta yhteistyössä MTK:n ja Varsinais-Suomen ely-keskuksen kanssa.

Koulutukset pidetään Liedon kunnantalon valtuustosalissa torstaina 5. helmikuuta ja keskiviikkona 18. helmikuuta sekä Naantalissa lukion auditoriossa tiistaina 17. helmikuuta.

Koulutuksissa käsitellään muun muassa aktiiviviljelijän määritelmää, viherryttämisvaatimusta, ympäristökorvauksen vaatimuksia ja täydentäviä ehtoja. Koulutuksen sisällöt ovat eri päivinä pääosin samat. Tilaisuuden kouluttajina ovat asiantuntijat Airi Kulmala MTK:sta ja yksityinen maaseutuneuvoja Anna Setälä sekä kuntien ja ely-keskuksen edustajat.

Liedon maaseutupalvelujen piiriin kuuluvat Aura, Lieto, Turku, Raisio, Rusko, Naantali, Masku, Nousiainen, Mynämäki, Marttila ja Koski. Koulutustilaisuudet ovat kaikille avoimia. Ennakkoilmoittautumista tilaisuuksiin ei ole. Koulutuksia järjestävät myös muut toimijat kuten MTK-Varsinais-Suomi ja kuntien yhteistoiminta-alueet.

Koulutukset pidetään Liedon kunnantalon valtuustosalissa torstaina 5.2. klo 17.30–21 ja keskiviikkona 18.2. klo 10–15 sekä Naantalissa lukion auditoriossa tiistaina 17.2. klo 10–15.