Metsästäjät pettyivät hallinto-oikeuteen

0

SUSIALUE. Susijahtiin valmistautuneet metsästäjät ovat pettyneet Turun hallinto-oikeuden päätökseen keskeyttää Varsinais-Suomeen ja  Satakuntaan myönnettyjen susien poikkeuslupien täytäntöönpanot. Myönnetyistä luvista on valitettu hallinto-oikeuteen.

Riistakeskus myönsi tammikuussa maakunnan kahdelle susireviirille yhteensä kolme lupaa susien kannanhoidolliseen metsästykseen. Ilman hallinto-oikeuden täytäntöönpanokieltoa jahti olisi voitu aloittaa tänään.

–Harmittava homma. Metsästäjät ovat todella pettyneitä tähän käänteeseen. Muualla Suomessa jahti voidaan aloittaa suunnitelmien mukaan, muttei Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjois-Hämeessä, jonka osalta Hämeenlinnan hallinto-oikeus teki samanlaisen päätöksen. Tämä alkaa olla tasa-arvokysymys, luvanhakija Ville Kalluinen toteaa.

Kalluisella ei ole tietoa, milloin Turun hallinto-oikeus tekee ratkaisunsa susiluvista tehdyistä valituksista. Jokainen päivä kuitenkin vähentää sitä mahdollisuutta, että jahti voidaan ylipäänsä aloittaa, koska lumitilanne on jo nyt huono.

–Yläneen alueella on pelkästään tämän vuoden puolella tehty lähes 200 pihahavaintoa susista. Se kertoo, mistä on kysymys. Toivottavasti ei ajauduta siihen tilanteeseen, että susien hyväksyttävyys maaseudulla laskee entisestään. Metsästyksen tarkoitus oli nimenomaan palauttaa susien luontainen ihmisarkuus, jotta ne pysyisivät poissa pihoilta.