Nuija ja Tosinuija jaksaa naurattaa

0
Nuija ja Tosinuija kaks -elokuvan katsomisesta ei selviä ilman nauruntyrskähdyksiä.
Nuija ja Tosinuija kaks -elokuvan katsomisesta ei selviä ilman nauruntyrskähdyksiä.
Nuija ja Tosinuija kaks -elokuvan katsomisesta ei selviä ilman nauruntyrskähdyksiä.

Peter ja Bobby Farrelyn ohjaama komediaelokuva Nuija ja Tosinuija kaks (Dumb and Dumper To) tuli elokuvateattereiden ohjelmistoon viime vuoden lopulla. Elokuva on suoraa jatkoa vuoden 1994 elokuvalle Nuija ja Tosinuija. Pääosissa ovat Lloyd Christmas (Jim Carrey) ja Harry Dunne (Jeff Daniels) eli nuijat.

Elokuvan juoni on loistavasti jatkettu vuoden 1994 elokuvasta. Lloyd on ollut 20 vuotta vakavasti sairaana niin, että Harry on joutunut hoitamaan rakasta ystäväänsä kaikki nämä vuodet. Harrylläkin on huonoja uutisia, sillä hänen munuaisensa on vioittunut ja hän tarvitsee jonkun, joka luovuttaisi hänelle munuaisen. Totuus kuitenkin on, että kaikki nämä vuodet Lloyd on vain näytellyt olevansa sairas.

Pian heille selviää, että Harrylla on 20 vuotias tytär, joka voisi mahdollisesti antaa Harrylle oman munuaisensa. Adoptioon annettu tytär on kuitenkin haastava löytää, sillä hän on lähtenyt sairaan adoptioisänsä tilalle. Matkalla Nuijat kohtaavat suuria ongelmia ja kommelluksia.

Omasta mielestäni elokuva oli kekseliäs, eikä hauskuutta ollut rajoitettu. Huumori sopii kaiken ikäisille nuoresta vanhaan.  Elokuvan kuluessa saa nauraa vatsansa kipeäksi. Juoni oli erittäin selkeä, ei ollut yhtään epäkohtia, mutta yllättäviä käänteitä oli paljon – koskaan ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu.  (E.P.)
* * * * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *   Hulvaton, ehdottomasti katsottava
* * * *  Todella hauska
* * *  Kannattaa katsoa
* *  Ei erottunut muista komediaelokuvista
*  Ei kannata hukata aikaansa tämän katsomiseen