Pikkusiltoja korjataan kesällä

0

PÖYTYÄ, LOIMAA/Mellilä. Ely-keskus uusii ensi kesänä Jalkalantiellä eli maantiellä numero 12449 lähellä valtatietä olevan Hirvisuonojan pikkusillan sekä Krekilässä Loimaalla maantiellä 12599 olevan Sulajoen sillan. Kummatkin ovat huonokuntoisia putkisiltoja, jotka uusitaan kokonaan.

–Siltatöiden aikataulu selviää toukokuun aikana. Tiet joudutaan sulkemaan kokonaan uusimistyön ajaksi, mutta sulkemisesta tiedotetaan kyllä hyvissä ajoin. Korvaavia siltoja ei rakenneta, koska työt valmistuvat parissa päivässä ja kiertotiet ovat käytettävissä, kertoo siltainsinööri Jari Nikki.

Putkisillat ovat niin pieniä, etteivät tielläliikkujat välttämättä edes miellä niitä sellaisiksi.

–Esimerkiksi Hirvisuonojan silta voi olla monen mielestä pelkkä tierumpu, Nikki kertoo.