Pöytyän kyläkoulujen puolesta kerätään nimiä

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kyläkoulujen säilyttämisen puolesta kerätään nimiä. Adressin pääsee allekirjoittamaan Kyrössä Salessa ja Valintatalossa, Pöytyän Kirkonkylällä Siwassa ja Riihikoskella K-kaupassa, Salessa ja Nesteellä. Adressi löytyy myös Auran K-kaupasta, Salesta ja Valintatalosta.

Nimiä on tarkoitus kerätä myös ovelta ovelle ja erilaisissa tapahtumissa. Keräyslistat ovat kaupoissa 17.2. alkaen, keräys kestää keskiviikkoon 25.2. saakka.

Hankkeen takaa löytyy muun muassa Auvaisten kyläyhdistys, Mustanojan kyläyhdistys ja yksittäisiä aktiiveja.

–Olemme haastamassa myös muita kyläyhdistyksiä mukaan keräykseen ja tekemään samalla kyläyhdistyksiä ja niiden toimintaa tunnetuksi. Samalla halutaan korostaa sitä, miten tärkeitä kokoontumispaikkoja kyläkoulut ovat yhdistyksille, Mustanojan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Maria Nikula kertoo.

Adressin taustalla on vuodenvaihteessa valmistunut suunnitelma perusopetuksen järjestämisestä. Suunnitelma ohjaa Pöytyää kolmen yhtenäiskoulun suuntaan. Yhtenäiskoulut sijaitsisivat Kyrössä, Riihikoskella ja Yläneellä, mikä tarkoittaisi kyläkoulujen loppua

Adressi löytyy myös internetistä osoitteesta: http://www.adressit.com/poytyan_koulut_sailytettava