Vitario kehittyy ja kasvaa Valmixin taustalla

0
Kotikäyttöön kelpaamaton kasvis ei kelpaa elintarviketeollisuudellekaan. Vitarion toimitusjohtaja Liisa Uusipaikka esittelee tuotantoon meneviä komeita paprikoita. Kuva: Özkan Inhanli
Kotikäyttöön kelpaamaton kasvis ei kelpaa elintarviketeollisuudellekaan. Vitarion toimitusjohtaja Liisa Uusipaikka esittelee tuotantoon meneviä komeita paprikoita. Kuva: Özkan Inhanli
Kotikäyttöön kelpaamaton kasvis ei kelpaa elintarviketeollisuudellekaan. Vitarion toimitusjohtaja Liisa Uusipaikka esittelee tuotantoon meneviä komeita paprikoita. Kuva: Özkan Inhanli

PÖYTYÄ/Karinainen. Laatu on Valmix-tuotemerkillä kasviksia jalostavalle Vitariolle kaiken a ja o. Viime vuoden aikana yrityksen laatujärjestelmiä hiottiinkin huippuunsa. Alkuvuodesta tuotantotilat kävivät läpi mittavan remontin ja loppuvuodesta sertifioitiin kolme laatujärjestelmää. Sertifioinnit takaavat, että niin elintarviketurvallisuus kuin yleinen johtamismallikin ovat Vitariolla standardien mukaista.

Laatujärjestelmiä on Vitariolla rakennettu niin monta vuotta, ettei toimintamalleja jouduttu sertifiointien vuoksi kovinkaan paljon muuttamaan. Lähinnä toimintamalleja tiukennettiin ja dokumentointia lisättiin.
Vitarion kokoinen jalostaja toimisi vähemmälläkin valvonnalla, mutta sertifioinneilla tähdätään myös tulevaisuuteen. Yrityksellä nähdään kasvunvaraa. Edeltävinä vuosina yritys on hakenut enemmän kehitystä kuin kasvua.

–Olemme kokeneet, ettei pelkkä kasvu riitä. Kaiken pitää kuitenkin olla tasapainossa, pitää olla volyymia, jotta voi kehittyä, osakas Anna Tuominen miettii.

Kasvua on jo tullutkin. Kuudessa vuodessa yrityksen liikevaihto on yli kaksinkertaistunut. Kasvun takana on toimitusjohtaja Liisa Uusipaikan mukaan toimiva yhteistyö tukkuliikkeiden kanssa. Isoille tukkuliikkeille Vitario on ollut liian pieni, mutta monen vuoden työ alkaa kantaa hedelmää.

–Markkinat ovat avartuneet. Tavaraa menee koko maahan, Uusipaikka iloitsee.

 

Lue lisää 24.2.2015 lehdestä