Auvaisten koulussa tulevaisuus on jo arkea

0
Tuomas Honkasalon oppilaat Nico Kajala, Saana Salonen ja Ella Virtanen opiskelevat tableteilla.
Tuomas Honkasalon oppilaat Nico Kajala, Saana Salonen ja Ella Virtanen opiskelevat tableteilla.
Tuomas Honkasalon oppilaat Nico Kajala, Saana Salonen ja Ella Virtanen opiskelevat tableteilla.

PÖYTYÄ/Auvainen. Mukavaan paikkaan ja asentoon käpertyneet Auvaisten koulun viides- ja kuudesluokkalaiset ovat täydessä työn touhussa, vaikka vallan muulta näyttää. Nyt pelataan tableteilla matikkapeliä, jossa jokainen voi edetä omien taitojensa mukaan. Seuraavaksi vuorossa on oman sadun kertominen ja kuvittaminen tabletille.
Auvaisten koulun opettaja Tuomas Honkasalo on omaksunut tietotekniikan osaksi opetusmetodeitaan.
–Haasteellisinta on, ettei opetuksessa mennä teknologia vaan pedagogiikka edellä. Siinä me olemme onnistuneet hyvin, Honkasalo sanoo ja huomauttaa, ettei käytä tabletteja opetuksessa itsetarkoituksellisesti vaan silloin, kun kokee sen tuovan lisäarvoa opetukseen.
Tietotekniikan tuoma lisäarvo piilee mahdollisuuksien monipuolisuudessa.
–Tableteilla pystyy opiskelemaan monella tavalla, kirjassa on vain yksi tapa, kuudesluokkalainen Terho Marttila vertailee.
Honkasalon mielestä Terhon tekemä huomio on hyvä ja tärkeä. Hän uskookin, että tietotekniikan avulla oppilaiden omia vahvuuksia pystytään hyödyntämään opetuksessa. Myös oppilaiden erilaiset tavat oppia tulevat huomioiduksi, kun jopa kokeissa voidaan vastata tehtäviin oppilaille itselleen sopivimmalla tavalla.
Auvaisten koulun viides- ja kuudesluokkalaiset opiskelevat tableteilla koulun ja kotien yhteistyön ansiosta. Vanhemmat hankkivat tabletit oppilaille koulun tukemana ja koulu kustantaa oman osuutensa omasta budjetistaan.

Lue lisää 17.3.2015 lehdestä