Pöytyän koulutuslautakunta lakkauttamassa kyläkoulut yksimielisesti

0
Kaulanperän koulun viides- ja kuudesluokkalaiset pojat pelaavat jalkapalloa koulupäivän alkua odotellessa. Poikien mielestä pienessä koulussa on muun muassa se hyvää, että kaikki tuntevat toisensa.
Kaulanperän koulun viides- ja kuudesluokkalaiset pojat pelaavat jalkapalloa koulupäivän alkua odotellessa. Poikien mielestä pienessä koulussa on muun muassa se hyvää, että kaikki tuntevat toisensa.
Kaulanperän koulun viides- ja kuudesluokkalaiset pojat pelaavat jalkapalloa koulupäivän alkua odotellessa. Poikien mielestä pienessä koulussa on muun muassa se hyvää, että kaikki tuntevat toisensa.

PÖYTYÄ. Pöytyän koulutuslautakunta on saanut suunnitelman perusopetuksen järjestämisestä omalta osaltaan päätökseen. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että kyläkoulut lakkautetaan ja kuntaan perustetaan Yläneen yhtenäiskoulun rinnalle Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulut.

Lautakunta esittää Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulujen suunnittelun käynnistämistä välittömästi. Riihikoskella rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuonna ja tavoitteena on, että kokonaisuus on valmis elokuuhun 2017 mennessä. Elisenvaaran yhtenäiskoulun rakentaminen on tarkoitus käynnistää vuoden 2018 aikana.

Kunnanhallitukselle ja -valtuustolle esitettävä päätösehdotus syntyi lautakunnassa yksimielisesti. Kunnanhallituksen käsittelyyn kyläkoulujen lakkautus ja yhtenäiskoulujen perustaminen on tulossa 13.4. kokouksessa.

Vanhempien keskuudessa Pöytyän suunnitelmat herättävät edelleen huolta ja epäilyksiä. Vanhemmat pitävät kyläkouluja Pöytyän valttina muihin kuntiin verrattuna. Heitä epäilyttää muun muassa suunnitelmissa esitettyjen laskelmien todenperäisyys. Huolta on erityisoppilaista, kuljetusmatkoista ja koulumatkojen turvallisuudesta. Lasten kehitysvaiheiden kannaltakaan yhtenäiskouluja ei nähdä hyvänä ratkaisuna.

 

Lue lisää 27.3.2015 lehdestä