Pasi Lepistö jatkaa luottamustoimissaan

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus päätyi 5-4 (1 tyhjä) päättyneen äänestyksen jälkeen siihen, että kunnanvaltuutettu Pasi Lepistön kotipaikasta tehdyt selvitykset riittävät ja asia annetaan valtuustolle pelkästään tiedoksi.

Lepistön kotipaikka määrittelee sen, onko hän vaalikelpoinen Pöytyällä. Asiaa on selvitetty viime kesästä lähtien. Tuolloin kunnantoimistoon toimitettiin kaksi nimetöntä kirjettä, joissa Lepistön todelliseksi kotipaikaksi epäiltiin Euraa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Wärri (kok) esitti, että kunnanhallitus esittää valtuustolle Lepistön menettäneen vaalikelpoisuutensa. Tämän jälkeen Lepistön varajäsen Jari Vainio (ps) esitti Veikko Niittymaan (kesk) kannattamana että asia merkitään tiedoksi ja sen käsittely lopetetaan tähän. Äänestyksessä Wärrin kannalle asettuivat myös muut kokoomuslaiset eli Sanna Pitkänen ja Ilkka Rantala sekä Ari Hellstén (sd).

Vainiota kannattivat Niittymaan lisäksi myös kaikki muut keskustalaiset kunnanhallituksen jäsenet eli Elina Keloniemi-Hurttila, Hilkka Lindgren ja Rauno Kajanderin varajäsen Reijo Hartikka. Vasemmistoliiton Mirjami Flemmich äänesti tyhjää.

 Juttua on korjattu 13.3. klo 10.35. Alkuperäisessä  jutussa ”Pasi Lepistö jatkaa luottamustoimissaan” oli virhe. Jari Vainio (ps) ei esittänyt eikä kunnanhallitus päättänyt, että asia annettaisiin valtuustolle tiedoksi. Sen sijaan Vainio esitti ja kunnanhallitus päätti, että Lepistön kotipaikka-asian selvitys merkitään kunnanhallituksessa tiedoksi ja asia on loppuun käsitelty. Asia ei siten tule kunnanhallituksen kautta lainkaan valtuuston käsittelyyn.