Vaalipaneelissa kummasteltiin käsityksiä sukupuolineutraalista avioliitosta

0
Ari Höyssä antoi ehdokkaille vielä viime hetken ohjeet. Mukana paneelissa olivat Johannes Yrttiaho (vas.), Minna Ylikännö (sd.), Merja Hermonen (vihr.), Kenneth Sundberg (kesk.), Vesa Kiertokari (kd.), Ari-Pekka Haapanen (ps.) ja Antti Tulonen (Muutos 2011).
Ari Höyssä antoi ehdokkaille vielä viime hetken ohjeet. Mukana paneelissa olivat Johannes Yrttiaho (vas.), Minna Ylikännö (sd.), Merja Hermonen (vihr.), Kenneth Sundberg (kesk.), Vesa Kiertokari (kd.),  Ari-Pekka Haapanen (ps.) ja Antti Tulonen (Muutos 2011).
Ari Höyssä antoi ehdokkaille vielä viime hetken ohjeet. Mukana paneelissa olivat Johannes Yrttiaho (vas.), Minna Ylikännö (sd.), Merja Hermonen (vihr.), Kenneth Sundberg (kesk.), Vesa Kiertokari (kd.), Ari-Pekka Haapanen (ps.) ja Antti Tulonen (Muutos 2011).

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran koulun lukiolaisilla sekä Elisenvaaran ja Auran yhtenäiskoulun yhdeksäsluokkalaisilla oli tilaisuus tentata eduskuntavaalien ehdokkaita. Vaikka tunnin pituisessa paneelissa ei  kovin monia asioita ennätettykään käsitellä, nuoret saivat ainakin jonkinlaisen käsityksen sitä, missä suhteessa puolueet eroavat toisistaan.

Nuorille saattoi olla yllätys se, miten eri tavalla paneelin kaksi pappia: vihreiden ehdokas, Piikkiön kirkkoherra Merja Hermonen ja kristillisdemokraattien ehdokas, työtön nuorisopastori Vesa Kiertokari suhtautuvat sukupuolineutraaliin avioliittolakiin. Siinä, missä Kiertokari perusteli jyrkän kelteistä kantaansa Raamatulla ja biologialla, sukupuolineutraalin avioliittolain kannalla oleva Hermonen lähti liikkeelle lähimmäisenrakkauden vaatimuksesta ja uusimmasta raamattututkimuksesta.

Paneeliin oli kutsuttu ehdokkaat kaikista eduskunnassa nyt olevista puolueista. Kokoomusta ja RKP:tä lukuunottamatta kaikki olivat mukana.

Lue lisää 27.03.2015 lehdestä