Kaiutinautoa kokeillaan Kyrössä

0
Vaalimainostaulujen lisäksi Kyrön torilla kokeillaan nyt myös äänimainontaa.
Vaalimainostaulujen lisäksi Kyrön torilla kokeillaan nyt myös äänimainontaa.
Vaalimainostaulujen lisäksi Kyrön torilla kokeillaan nyt myös äänimainontaa.

PÖYTYÄ/Kyrö. Eteläisen Euroopan vaaleista tutut kaiutinautot ovat tulossa Suomeen. Oikeusministeriö on päättänyt, että  näissä vaaleissa kokeillaan, lisäävätkö kaiutinautot väestön vaalitietoisuutta ja äänestysintoa.

–Olemme päätyneet ratkaisuun, jossa taajamissa kiertää yksi kaiutinauto. Siihen kiinnitetyssä digitaalisessa näytössä näkyvät kaiutinvuoron varanneen ryhmittymän tai ehdokkaan tunnukset, kertoo vaalimainonnan laillisuudesta vastaavan toimiston toimistopäällikkö Varma Voitto.

Kaiutinautoja kokeillaan ensimmäisen kerran tänään keskiviikkona arvalla valituissa  taajamissa. Auranmaalla kokeilu alkaa Kyrön torilta, jonne kaiutinauto saapuu kello 10.30. Puolueiden edustajat voivat  tuolloin varata ajan oman ehdokkaansa kymmenen kilometrin kaiutinautolenkille.

Digitaaliseen näyttöön mahtuu korkeintaan 24 merkin teksti.

–Kaiuttimessa toistettavaksi suosittelemme lyhyitä iskulauseita. Kaiutin toimii suoratoistona, joten paikalle tarvitaan myös henkilöitä, jotka  käyttävät kaiutinta. Kaiutinääneksi sopii parhaiten äänenkäyttöön tottunut henkilö, kuten opettaja, jääkiekkovalmentaja tai laulaja, Varma Voitto vihjaa.

Tärkeintä on äänen kantavuus ja hyvä sointi. Kaiutinhenkilön tehtävästä kiinnostuneiden tulisikin ilmoittautua torilla kello 10.15 mennessä äänen testausta varten. Tehtävään valituille maksetaan vaalivirkailijan palkkiota vastaava korvaus.

 

Täsmennys (lisätty 2.4. klo 8:07)
Alkuperäisestä jutusta oli jäänyt puuttumaan yksi artikkelin journalistisen sisällön kannalta oleellinen sitaatti. Vaalimainonnan laillisuudesta vastaavan toimiston toimistopäällikkö Varma Voitto kommentoi kaiutinautokokeilua:
–Aprillia, aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle.