Kaupungin rakentaminen vie pelaajan mennessään

0
Cities Skylines -peli imaisee mukaansa.
Cities Skylines -peli imaisee mukaansa.
Cities Skylines -peli imaisee mukaansa.

Peli: Cities: Skylines
Ilmestymispäivä: 10. maaliskuuta
Hinta: 18.99 euroa

Smash testasi tuoretta suomalaisen Colossal Orderin kehittämää ja Paradox Interactiven julkaisemaa peliä, jossa rakennetaan oma kaupunki, jota pyritään ylläpitämään. Pelissä yritetään pitää kaupungin asukkaat onnellisina samalla, kun peli kehittyy eri tasoille, joiden ohella laajennetaan omaa kaupunkia.

Pelistä teki mielenkiintoisen se, kun sai kehittää omaa luovuuttaan kaupungin muodostamisessa. Peliin jäi todella helposti ”koukkuun”. Eri tasot ovat haastavia, mutta juuri se tekee pelistä hauskan ja tuo peliin eräänlaista moniulotteisuutta.

Peli on kokonaisuutena toimiva. Suomalaisten toteuttamana pelistä toivoisi löytyvän suomenkielinen peliversio. Kielivalikoima saattaa tuoda ongelmia joillekin pelaajille. Myös grafiikassa olisi voinut olla parantamisen varaa, mutta se ei tuottanut suurempia ongelmia pelin kuluessa. Huomasin myös pelin rasittavan tietokonetta melko paljon.

Kokonaisuudessaan peli on erittäin toimiva ja se sopii kaikenlaisille ja ikäisille ihmisille. Kaikki riippuu loppupelissä siitä, minkä tyyppisistä peleistä itse pelaaja pitää. (E.P.)

* * * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa pelata
* *  kannattaa pelata, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata pelata, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.