Kokoomus, keskusta ja Kenneth Sundberg jyräsivät nuorisovaalissa

0
Haikailevatko Auranmaan nuoret Suomeen porvarihallitusta? Keskusta ja kokoomus ainakin niittivät Auranmaan nuorisovaaleissa suurimmat äänisaaliit. Kuva: AVL:n arkisto.
Haikailevatko Auranmaan nuoret Suomeen porvarihallitusta? Keskusta ja kokoomus ainakin niittivät Auranmaan nuorisovaaleissa suurimmat äänisaaliit. Kuva: AVL:n arkisto.

AURANMAA. Elisenvaaran koulussa ja lukiossa järjestetyssä nuorisovaalissa keskusta ja kokoomus saivat kumpikin 28 prosenttia äänistä. Kolmanneksi ylsi Muutos 2011 kymmenellä prosentilla, neljänneksi  perussuomalaiset kahdeksalla prosentilla, viidenneksi vihreät seitsemällä prosentilla, kuudenneksi kristillisdemokraatit kuudella prosentilla ja seitsemänneksi vasemmistoliitto neljällä prosentilla.
Keskustan Kenneth Sundberg keräsi Elisenvaarassa suurimman, 40 äänen saaliin. Kokoomuksen Pertti Hemmilää äänesti 35 ja Muutos 2011:n Antti Tulosta 20 nuorta.

Auran nuorisovaalin voitti keskustapuolue ja varsinkin sen auralainen eduskuntavaaliehdokas Kenneth Sundberg. Auran yhtenäiskoulun 7.–9.-luokkalaisista vaaliin osallistuneista peräti 52 prosenttia äänesti Sundbergiä. Keskustapuolue sai vain karvan verran muita ääniä: keskustan äänisaalis oli kokonaisuudessaan 53 prosenttia.
Toiseksi eniten kannatusta sai vasemmistoliitto, jota äänesti 13,6 prosenttia koululaisista. Vihreitten kannatus oli 9,1 prosenttia, kristillisdemokraattien 4,5, kokoomuksen 4,5, perussuomalaisten 3 ja SKP:n 3 prosenttia.
Sundbergin jälkeen toiseksi suosituin ehdokas oli vasemmistoliiton Mohammadamin Allahmoradi, joka sai 9,1 prosenttia annetuista äänistä. Kolmanneksi kiri vihreitten Ville Niinistö 4,5 prosentin kannatuksella.

Kokoomus vei voiton Kosken seudun yläasteella järjestetyssä nuorisovaalissa. Kokoomusta kannatti kaikkiaan 31 prosenttia äänestäneistä. Keskusta ei kuitenkaan jäänyt kauaksi: keskusta niitti äänistä 28,2 prosenttia. Kolmannelle sijalle kiri vasemmistoliitto 17,6 prosentin kannatuksella. Vihreitten kannatus oli 10,6, perussuomalaisten 5,6, kristillisdemokraattien 3,5 ja SDP:n 1,4 prosenttia.
Kosken nuorisovaalin äänikuningas oli vasemmistoliiton Mohammadamin Allahmoradi, joka sai 22 ääntä. Toiseksi sijoittui kokoomuksen Annika Viitanen 20 äänellä ja kolmanneksi keskustan Kenneth Sundberg 16 äänellä.