Kosken Eränkävijät määräsi ampumaradalle lyijyhaulikiellon

0
Kosken ampumaradalla on ammuttu jo 40 vuotta. Mika Toivonen kertoo lyijyhaulikiellon astuvan voimaan heti harjoituskauden alkaessa.
Kosken ampumaradalla on ammuttu jo 40 vuotta. Mika Toivonen kertoo lyijyhaulikiellon astuvan voimaan heti harjoituskauden alkaessa.
Kosken ampumaradalla on ammuttu jo 40 vuotta. Mika Toivonen kertoo lyijyhaulikiellon astuvan voimaan heti harjoituskauden alkaessa.

KOSKI. Kosken Eränkävijät ovat asettaneet Kosken ampumaradalle lyijyhaulikiellon. Yhdistyksen puheenjohtajan Mika Toivosen mukaan kielto sopi kaikille aktiivisimmille harrastajille, vaikka joitakin saattoi jäädä harmittamaan varastoon hankitut haulit.

Lyijyhaulikielto astuu voimaan vapusta alkaen heti harjoituskauden alkaessa. Kiellon taustalla on ampumaradalla kohollaan olleet maaperän lyijypitoisuudet. Ympäristönsuojelusihteeri Renja Rasimuksen mukaan toissa vuoden mittauksissa huomattu ylitys ei ole hälyttävä.

–Kyseessä on yhdestä paikasta otettu yksittäinen näyte, joka ei kerron kovin paljon, Rasimus huomauttaa todeten, että asiaa on kuitenkin tarpeen tarkkailla, jotta tilanteesta päästään nykyistä parempaan käsitykseen.

Kosken Eränkävijät on jo laatinut suunnitelman tilanteen tarkkailusta. Ympäristönsuojelulautakunta on hyväksynyt suunnitelman mutta täydentänyt sitä muutamilla lisänäytteillä.

 

Lue lisää 17.4.2015 lehdestä