Liekit nielivät ison lämpökeskuksen

0
Lämpökeskus tuhoutui rajussa tulipalossa täysin. Kuva. Simo Päivärinta.
Lämpökeskus tuhoutui rajussa tulipalossa täysin. Kuva. Simo Päivärinta.
Lämpökeskus tuhoutui rajussa tulipalossa täysin. Kuva. Simo Päivärinta.

MARTTILA. Tuli tuhosi maatilan suuren lämpökeskuksen Marttilan Heikolassa Hallintiellä torstain vastaisena yönä. Noin 400 neliön laajuisessa lämpökeskuksessa oli syttymishetkellä 300 kuutiota polttoturvetta.
Kun pelastuslaitoksen ensimmäiset sammutusyksiköt saapuivat paikalle, rakennus oli jo täyden palamisen vaiheessa. Palokunta onnistui rajaamaan palon lämpökeskukseen, eikä tuli päässyt etenemään tilan muihin rakennuksiin tai maastoon, vaikka tuuli lennätti kekäleitä kauas palopaikasta.
Paikalla oli enimmillään 20 Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen paloautoa, jotka ottivat sammutusvettä läheisestä Paimionjoesta. Palon jälkisammutustyöt jatkuivat vielä torstaina aamupäivällä, jolloin puhalsi navakka tuuli. Tuulen kuivattama turve syttyy herkästi uudestaan. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.