Liito-orava siirtää Kallelan linjaa osittain idemmäksi

0
Ely-keskuksen ylitarkastaja Iiro Ikonen (oik) kävi tutustumassa alueeseen yhdessä maanomistajien Eero ja Inkeri Vyyryläisen sekä Carunan projektipäällikön Teemu Kemppaisen kanssa.
Ely-keskuksen ylitarkastaja Iiro Ikonen (oik) kävi tutustumassa alueeseen yhdessä maanomistajien Eero ja Inkeri Vyyryläisen sekä Carunan projektipäällikön Teemu Kemppaisen kanssa.
Ely-keskuksen ylitarkastaja Iiro Ikonen (oik) kävi tutustumassa alueeseen yhdessä maanomistajien Eero ja Inkeri Vyyryläisen sekä Carunan projektipäällikön Teemu Kemppaisen kanssa.

LIETO/Tarvasjoki. Caruna joutunee jonkin verran muuttamaan Kallelan voimalinjan suunniteltua linjausta liito-oravan vuoksi. Voimalinjan suunnitellun reitin loppupäästä Salontien varresta tehtiin liito-oravalöytö jo vuonna 2007 tehdyn luontoselvityksen yhteydessä, jolloin asia ratkaistiin linjaa lyhentämällä. Maaliskuun alussa suunnitellulta reitiltä tehtiin uusi liito-oravahavainto. Reitin varrelta, läheltä aiempaa löydöstä, löytyi papanapuita.
Caruna on jo omalta osaltaan reagoinut löytöön teettämällä uuden selvityksen ja suunnitelman kyseiseltä alueelta. FCG:n laatiman suunnitelman mukaan linjan johtokatua siirretään yhden papanapuun kohdalta noin 8–10 metriä itään.
Tiistaina Ely-keskuksen luonnonsuojeluosaston ylitarkastaja Iiro Ikonen kävi tutustumassa tilanteeseen. Hän ei nähnyt tarvetta uuden luontoselvityksen tekemiseen, vaan katsoi kohdennetun päivityksen Carunan suunnitelmiin riittävän. Maanomistajat toivovat uutta luontoselvitystä koko voimalinjan reitiltä.

Lue lisää 2.4.2015 lehdestä