Oripäälle ennakoitua heikompi tulos

0

ORIPÄÄ. Viime vuosi muodostui Oripään kunnalle taloudellisesti odotettua heikommaksi. Vt. kunnanjohtajan Pekka Pajun mukaan erikoissairaanhoito painoi tilikauden tuloksen ennakoitua heikommaksi.

Käyntejä Tyksissä ja Loimaan aluesairaalassa kertyi vuoden aikana yhteensä lähes puolen tuhatta enemmän kuin ennakoitiin. Myös hoitopäiviä vuodeosastolla kertyi merkittävästi, lähes 800, ennakoitua enemmän. Vuoden 2013 tilinpäätöksen perusteella terveydenhuollon menot arvioitiin vuoden 2014 talousarviossa toisaalta alakanttiin.

Oripään vuosikate oli viime vuonna noin 67 000 euroa negatiivinen ja alijäämää kertyi noin 335 000 euroa. Talousarviossa alijäämää arvioitiin kertyvän noin 100 000 euroa. Kun kertynyt alijäämä siirretään edellisten tilikausien ylijäämiin, kunnan taseeseen jää noin 869 800 euroa ylijäämää.

–Muutaman tällaisen tappion kunnan talous vielä sietää, Paju arvioi.