Pasi Lepistö on yhä pöytyäläinen

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus asettui toistamiseen sille kannalle, että kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Pasi Lepistö (ps) on pöytyäläinen. Päätös syntyi äänin 5–4.
Lepistön kotikuntaa koskeva asia päätyi jälleen kunnanhallituksen setvittäväksi, koska valtuutettu Katri Keloniemi (ps) jätti kuukausi sitten valtuustoaloitteen Lepistön vaalikelpoisuudesta. Aloitteessa Keloniemi esitti, että Lepistön vaalikelpoisuus tutkitaan ja tuodaan valtuuston päätettäväksi.
Kunnanhallituksessa asia eteni saman kaavan mukaan kuin viimeksikin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Wärri (kok) esitti, että kunnanvaltuustolle esitetään, ettei Lepistö ole vaalikelpoinen Pöytyän kunnan luottamustehtäviin maistraatin antaman lausunnon perusteella.
Pasi Lepistön varamies Jari Vainio (ps) esitti Elina Keloniemi-Hurttilan varajäsenen Marika Loposen (kesk) kannattamana kunnanvaltuustolle esitystä, että Lepistön kotikunta on Pöytyän kunta.
Äänestyksessä Vainion puolella olivat Loposen lisäksi muut keskustalaiset Rauno Kajander, Hilkka Lindgren ja Veikko Niittymaa. Wärrin näkemyksen tueksi asettuivat Ari Hellstén (sd) sekä kokoomuksen Sanna Pitkänen ja Ilkka Rantala. Vasemmistoliiton Mirjami Flemmich äänesti tyhjää.