Poliisin 24 tunnin nopeusvalvontamaraton alkaa torstaiaamuna

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisilaitos osallistuu vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, jonka lähtölaukaus ammutaan torstaiaamuna 16.4 kello 6 ja jonka maaliviiva häämöttää 24 tunnin kuluttua perjantaiaamuna.

Nopeusvalvontamaratonia koordinoi Euroopan liikennepoliisijärjestö (Tispol) ja se järjestetään samanaikaisesti 22:ssa Euroopan maassa. Valvontaa toteutetaan sekä poliisien tekemänä että automaattisesti. Valvonnan tavoitteena on saada tienkäyttäjät pohtimaan omaa ajokäyttäytymistään sekä nopeusrajoitusten merkitystä turvalliselle liikkumiselle.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien laatiman raportin mukaan vuonna 2013 oli kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa 42 prosentissa ajonopeus mukana yhtenä riskitekijänä. Pieneltäkin tuntuva ylinopeus vaikuttaa ajoneuvon hallittavuuteen äkkitilanteissa ja pidentää pysähtymismatkaa. Ylinopeus vaikuttaa myös onnettomuuden seurauksiin.