Riittääkö kirjastoille viisi aukiolopäivää?

0
Kyrön ja Riihikosken kirjastot ovat nykyisin molemmat talvikaudella avoinna kuutena päivänä viikossa. Yläneellä aukiolopäiviä on neljä.
Kyrön ja Riihikosken kirjastot ovat nykyisin molemmat talvikaudella avoinna kuutena päivänä viikossa. Yläneellä aukiolopäiviä on neljä.
Kyrön ja Riihikosken kirjastot ovat nykyisin molemmat talvikaudella avoinna kuutena päivänä viikossa. Yläneellä aukiolopäiviä on neljä.

PÖYTYÄ. Pöytyän kirjastojen henkilökuntamäärässä  parin viime vuoden aikana tapahtuneet vähennykset  ovat johtaneet tilanteeseen, jossa lähinnä Kyrön ja Riihikosken  kirjastojen nykyiset aukioloajat ovat henkilöstömäärään suhteutettuna liian laajat.

Kirjastotoimenjohtaja Laila Uusitalo katsookin, että Riihikosken ja Kyrön kirjastojen aukioloajat pitäisi sopeuttaa käytössä olevaan henkilöstöresurssiin. Tehokkaimmin se onnistuisi vähentämällä kummankin kirjaston aukiolopäivät ensi syksynä viiteen viikossa. Lauantaiaukioloista ei kuitenkaan luovuttaisi  Pöytyällä kokonaan.

–Henkilöstömäärän pitää olla sellainen, että  kirjastot voidaan pitää normaalisti auki myös lomien ja sairauspoissaolojen  aikana. Yksittäisten aukiolotuntien nipistämien eri päiviltä ei tähän riitä,  Uusitalo perustelee.
Jos mitään ei tehdä, on riskinä, että kirjasto joudutaan sulkemaan sairastapausten vuoksi ilman etukäteisvaroitusta.

Lue lisää 24.04.2015 lehdestä