Ristinummen hautausmaa uhkaa nujertua vesakkoon

0
Heikki Salmen, Birhte Godtin ja Timo Alennon mielestä Ristinummen hautausmaa kaipaa kunnostusta ennen kuin on liian myöhäistä. Hautausmaan lahonnut portti on sentään menossa uusiksi. Siitä on hyvä jatkaa.
Heikki Salmen, Birhte Godtin ja Timo Alennon mielestä Ristinummen hautausmaa kaipaa kunnostusta ennen kuin on liian myöhäistä. Hautausmaan lahonnut portti on sentään menossa uusiksi. Siitä on hyvä jatkaa.
Heikki Salmen, Birhte Godtin ja Timo Alennon mielestä Ristinummen hautausmaa kaipaa kunnostusta ennen kuin on liian myöhäistä. Hautausmaan lahonnut portti on sentään menossa uusiksi. Siitä on hyvä jatkaa.

PÖYTYÄ/Yläne. Ristinummen vanhan hautausmaan vieressä neljännesvuosisadan asunut Birthe Godt on syvästi harmistunut kalmiston heitteillejätöstä. Seurakunta päätti muinoin jättää hautausmaan luonnontilaan, muttei luonnontila voi Godtin mukaan tarkoittaa sitä, etteikö virallisesta hautausmaasta huolehdita ollenkaan.

–Hautausmaan lahonnut puuportti pitäisi uusia. Alueelle johtavan vanhan kärrytien päähän Mynämäentien varteen pitäisi myös saada portti, jollainen siinä on ennenkin ollut. Portinpylväät ovat vielä paikoillaan. Lisäksi hautausmaasta kertova viitta olisi tarpeen, Godt mainitsee päällimmäisiä toiveita niin omasta kuin monen muunkin paikallisen ihmisen puolesta.

Kuja on seurakunnan maata. Se pitäisi rauhoittaa moottoriliikenteeltä.

Godt on vuosien saatossa ollut yhteydessä niin Pöytyän seurakuntaan kuin tuomiokapituliinkin, jotta hautausmaa saisi sille kuuluvan arvon. Kirkkoneuvosto sai Godtin yhteydenoton jälkeen tuomiokapitulin lakimiesasessorilta vuonna 2012 postia, johon se vastasi, että ”hautausmaan portti kunnostetaan ensi vuonna”. Nyt tilanne näyttää paremmalta, porttiasia on vihdoin etenemässä.

Lue lisää 26.05.2015 lehdestä