Susivalitukset ratkaistaan lomien jälkeen

0

VARSINAIS-SUOMI. Turun hallinto-oikeus tekee päätöksen kannanhoidollisen sudenmetsästyksen poikkeusluvista tehdyistä valituksista näillä näkymin lomakauden jälkeen.

–Tarkempi ajankohta täsmentyy kesän lopulla, sanoo hallinto-oikeussihteeri Kristian Hellman.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt maanantaina tekemillään 13 päätöksellä valitukset kannanhoidollisen sudenmetsästyksen poikkeusluvista. Valituksen kohteena olleet Suomen riistakeskuksen päätökset koskivat poikkeuslupia, joilla oli mahdollistettu kahdeksan suden metsästäminen Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla.

Turun lisäksi valituksia on edelleen käsiteltävänä Hämeenlinnan ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuksissa.

Turun hallinto-oikeuteen valitettiin Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan myönnetyistä kannanhoidollisista poikkeusluvista. Oikeus keskeytti täytäntöönpanokiellollaan susijahdit Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa jo ennen kuin ne ehtivät alkaakaan.