Hydoring investoi kilpailukykyyn

0
Arkistokuva Hydoringin tehdaslaajennuksen rakennustöistä vuodelta 2015.
Hydoringin tehdaslaajennuksen rakennustyöt ovat alkuvaiheessa. Laajennus valmistuu ensi vuonna.
Hydoringin tehdaslaajennuksen rakennustyöt ovat alkuvaiheessa. Laajennus valmistuu ensi vuonna.

PÖYTYÄ/Kyrö. Hydoring Oy kehittää toimintaansa ja investoi pitkäksi venyneen taantumankin keskellä. Vuosien 2009–2014 välisenä aikana yritys sijoitti investointeihin yli 5 miljoonaa euroa ja seuraavan kuuden vuoden aikana investointitahti jatkuu samanlaisena, jos yrityksen strategiatavoitteet toteutuvat.

Parhaillaan Hydoringille tehdään noin 1 350 neliön tehdaslaajennusta, jonne tulee uusi maalaamo sekä entistä isompien tuotteiden valmistuksen mahdollistava kokoonpanotila. Halli valmistuu ensi vuonna, uusi varastohalli sen sijaan on jo lähes valmiina. Parhaillaan valmistellaan myös ison monitoimisorvin hankintaa. Laitekantaansa yritys uudistaa tasaiseen tahtiin.

–Viime vuonna tuli automaattisorvisolu ja työstökeskus, toimitusjohtaja Timo Raikko kertoo.

Tuotantopäällikkö Jussi Raikon mukaan investoinnit parantavat tuottavuutta, työn laatua ja ergonomiaa sekä lisäävät tuotannon automaatiota, mikä parantaa kilpailukykyä.

Tuotantotilojen ja laitekannan uusimisen ja lisäämisen lisäksi Hydoringilla valmistaudutaan investointeihin, joilla varmistetaan oman tuotannon jatkuvuus häiriötilanteissakin. Hydoring muun muassa haki ja sai ympäristöluvan omalle kromaamolle. Luvan haku oli Timo Raikon mukaan varotoimi joten investointipäätös on kromaamon osalta vielä tekemättä.

Vaikeista ajoista huolimatta Hydoringilla on Timo Raikon mukaan mennyt kohtuullisesti.
–Sylinteripuolella töitä on ollut hyvin, mutta hydraulivoimayksikköpuolella on ollut hiljaisiakin hetkiä.
Lue lisää 23.6.2015 lehdestä