Liian paksu perhoseksi tulee Himolan teatteriin

0
Ota syliin! Erni (Marko Pollari) on kovin ihastunut Kaisuun.
Ota syliin! Erni (Marko Pollari) on kovin ihastunut Kaisuun.
Ota syliin! Erni (Marko Pollari) on kovin ihastunut Kaisuun.

PÖYTYÄ/Uusikartano. Sisko Istanmäen näytelmästä Liian paksu perhoseksi on dramatisoitu useampaankin kertaan ja näyttämöiden lisäksi siitä on tehty myös televisioversio. Himolan teatterin tänä kesänä esittämä Kaisun ja Ernin tarina on kuitenkin omanlaisensa. Minna-Stiina Saaristo on dramatisoinut tekstin kirjailijan luvalla juuri yläneläisnäyttämölle sopivaksi surumieliseksi tragikomediaksi.

Kaisun roolissa nähdään Heidi Tuomola ja Erninä turkulainen Marko Pollari.

Vankkarakenteisen Kaisun vastapariksi tarvittava Erni on turkulaisissa Jojo- ja Maneeri-teatterissa sekä Kaarinan nuorisoteatterissa näytellyt Marko Pollari. Himolan teatteri on hänelle ensimmäinen kokemus kesäteatterista ja alku lupaa hyvää.

–Täällä on valtavan innostunutta väkeä, hän toteaa.

Vaikka Liian paksu perhoseksi ei olekaan varsinainen huvinäytelmä, esiintyjät lupaavat lavalle koko tunteiden kirjon. Kokemustahan himolalaisilla on vaikka muutamaankin harrastajateatteriin jaettavaksi.

 

Liian paksu perhoseksi. Käsikirjoitus: Sisko Istanmäki/Minna-Stiina Saaristo (dramat.). Ohjaus: Minna-Stiina Saaristo. Ensi-ilta: 21.6. Muut näytökset: 23.6., 25.6., 28.6., 30.6., 2.7., 3.7., ja 5.7. klo 19 sekä 28.6. ja 5.7. myös klo 13. Yönäytökset 26.8., 28.8., ja 29.8. klo 22. Himolan teatteri: Lystmettä, Kuusistontie 425, Uusikartano

Lue lisää 09.06.2015 lehdestä