Mangaanista hankkiudutaan eroon pikapuolin

0
Kosken veden mangaanipitoisuus herättää kuntalaisissa huolta. Marjaana Manni luovutti Heikki Pietilälle ja Jari Kesäniemelle tilanteen korjaamista vaativan adressin.
Kosken veden mangaanipitoisuus herättää kuntalaisissa huolta. Marjaana Manni luovutti Heikki Pietilälle ja Jari Kesäniemelle tilanteen korjaamista vaativan adressin.
Kosken veden mangaanipitoisuus herättää kuntalaisissa huolta. Marjaana Manni luovutti Heikki Pietilälle ja Jari Kesäniemelle tilanteen korjaamista vaativan adressin.

KOSKI. Koski hankkii Santion vedenottamolle mangaanin ja raudan poistojärjestelmän ja possuttaa Sorvaston ja Patakosken alueiden runkovesilinjan puhtaaksi. Töihin ryhdytään hetimmiten, mutta ennen putkistohuuhtelua kunta joutuu muun muassa asentamaan kaksi uutta palopostia ja korjaamaan runkoventtiilejä. Tekninen johtaja Jouko Sinkko arvioikin, että possuttamaan päästään aikaisintaan kesä-heinäkuun vaihteessa.
Kunnanvaltuusto myönsi mangaanin ja raudan poistolaitteiden rakentamiseen 50 000 euron ja possutukseen 20 000 euron lisämäärärahan. Poistojärjestelmä tulee olemaan samanlainen kuin Yläneellä on ollut käytössä. Paineilman käyttöön perustuva laitteisto on teknisen lautakunnan puheenjohtajan Jari Laurilan (kesk) mukaan vertailluista laitteista järkevin ja huoltovapaa vaihtoehto.
–Terveysviranomaisten suositukset tullaan saavuttamaan, hän lupasi ja totesi, ettei raja-arvoja ole nytkään ylitetty.
Pertti Kujala (kok) ei luottanut siihen, että päätetyillä toimenpiteillä vesiasiat saadaan kuntoon. Hän esitti, että Koski ottaisi Liipolasta uuden lähteen käyttöön. Esitys ei saanut muilta kannatusta.
Myös kuntalaisia veden mangaanipitoisuus huolestuttaa. Valtuustokokouksessa luovutettiinkin kuntalaisadressi, jossa kunnalta toivotaan pikaisia toimia tilanteen korjaamiseksi. Adressin allekirjoitti 163 kuntalaista.

Lue lisää 5.6.2015 lehdestä