Oripään valtuusto hyväksyi koulusopimuksen

0
Koulusopimusasia veti kokoukseen runsaasti yleisöä. Oripään sivistysjohtaa Mika Virtanen (oik) vastasi myös valtuutettujen kysymyksiin.
Koulusopimusasia veti kokoukseen runsaasti yleisöä. Oripään sivistysjohtaa Mika Virtanen (oik) vastasi myös valtuutettujen kysymyksiin.
Koulusopimusasia veti kokoukseen runsaasti yleisöä. Oripään sivistysjohtaa Mika Virtanen (oik) vastasi myös valtuutettujen kysymyksiin.

ORIPÄÄ. Oripään valtuusto keskusteli pitkään siitä, onko Pöytyän kanssa neuvoteltu, Oripään 7.-9.-luokkalaisia koskeva koulusopimusesitys  jo valmis hyväksyttäväksi. Sen jälkeen, kun asian pöydällepanoesitys kaatui äänin 10-5 (1 tyhjä), itse sopimus hyväksyttiin äänestyksittä. Sen hylkäämistä esitti vain Pertti Liinoja (vas.).

Asian palauttamista valmisteluun esitti Moonica Juhala-Nuutila (kesk). Hänen mielestään asiaa oli tarkasteltu valmistelussa liian yksipuolisesti. Esitystä kannatti Pertti Liinoja. Myös muutama muu valtuutettu olisi halunnut asiaan lisäselvitystä muun muassa Pöytyän koulujen ruokahuollon mahdollista ulkoistamista koskevista suunnitelmista ja koulukyyditysten järjestämisestä.

Valmistelua riittävänä pitäneet valtuutetut puolustivat sopimusta sekä nykyistä pienemmillä oppilaskohtaisilla kustannuksilla että luvassa olevilla moderneilla opetustiloilla.

Oripään valtuuston nyt hyväksymää sopimusta käsitellään Pöytyän valtuustossa ensi maanantaina.
20 vuodeksi tehtävän sopimuksen perusteella Oripään 7.–9.-luokkalaiset käyvät syksystä 2017 lähtien yläluokkansa Pöytyällä, käytännössä Riihikoskelle rakennettavassa uudessa yhtenäiskoulussa. Oripää maksaa tältä ajalta pääomavuokraa 400 euroa oppilasta kohden.

Jos valtionosuus ei riitä kattamaan oppilaskohtaisia kuluja, Oripää maksaa lisäkulut. Jos valtionosuus on todellisia kuluja suurempi, Pöytyä palauttaa erotuksen Oripäälle.

Lue lisää 18.06.2015 lehdestä