Pöytyän teatterin paperitehtaalla puhaltavat muutoksen tuulet

0
Paperitehtaalla kipinöi, kun Teuvo (Tapani Tuohimaa) ja Laura-Jenna Jurvanen (Johanna Leppäsilta) kohtaavat. Kuva: Marika Koliseva
Paperitehtaalla kipinöi, kun Teuvo (Tapani Tuohimaa) ja Laura-Jenna Jurvanen (Johanna Leppäsilta) kohtaavat. Kuva: Marika Koliseva
Paperitehtaalla kipinöi, kun Teuvo (Tapani Tuohimaa) ja Laura-Jenna Jurvanen (Johanna Leppäsilta) kohtaavat. Kuva: Marika Koliseva

PÖYTYÄ. Tänä kesänä Pöytyän Reppuniemi kokee muodonmuutoksen, kun Pöytyän teatterin Teuvo ja paperitaivas -näytelmä muuttaa perinnemaiseman tehdasmiljööksi. Leevi and the Leavings -yhtyeen tahdissa soiva näytelmä vie katsojat pikkupaikkakunnan paperitehtaalle, jota uhkaa lakkauttaminen.

Yhteiskunnallisesta rakennemuutoksesta kertovassa näytelmässä nähdään monenlaisia ihmiskohtaloita toiveineen, pelkoineen, suruineen ja iloineen. Koskettavasta ja vakavasta aiheesta on kuitenkin ammennettu ohjaaja Mona Lehtolan sanoin reipas ja iloinen kokonaisuus.

Teuvo ja paperitaivas on ollut Pöytyän teatterin harkinnassa jo pitkään, mutta aiemmin valituiksi on tullut Reppuniemen miljööseen paremmin sopivia näytelmiä. Tämän kesän erikoisuus onkin, ettei enää mennä miljöön ehdoilla, vaan Reppuniemeen on rakennettu isoilla lavasteilla illuusio tehdassalista.

Näytelmän pääparina nähdään rallia harrastava paperimies Teuvo Kettunen (Tapani Tuohimaa) ja uusi tehtaanjohtaja Laura-Jenna Jurvanen (Johanna Leppäsilta). Kaikkiaan koossa on parikymmenpäinen näyttelijäkaarti, minkä lisäksi Pöytyän teatteri luottaa tuttuun tapaan livebändiin.

Marianne Tikkasen kirjoittaman näytelmän musiikki on nimensä mukaisesti Göstä Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin tuotantoa.
Pöytyän teatteri täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlia teatteri viettää lokakuussa.

Näytelmän ensi-ilta perjantaina 5.6. kello 19.

Lue lisää 5.6.2015 lehdestä