Rinnakkaispyöräily on ihan naurettavan hauskaa

0
Aino Ruohola nautti toimintaterapeutti Mirka Markun kyydissä vauhdista.
Aino Ruohola nautti toimintaterapeutti Mirka Markun kyydissä vauhdista.
Aino Ruohola nautti toimintaterapeutti Mirka Markun kyydissä vauhdista.

PÖYTYÄ/Yläne. 92-vuotiaan Aili Ronkaisen naurusta ei ole tulla loppua, kun hänelle ehdotetaan pyöräilyreissua. Siitä, kun hän on edellisen kerran noussut pyörän selkään, on kulunut vuosikymmeniä, mutta onneksi Ronkainen on helposti ylipuhuttavissa.

Ajamista pääsi kokeilemaan myös Aino Ruohola. Lenkki Kartanokodin ympäri oli lyhyt, mutta vakuuttava. Kun sähköakku ja viereisessä satulassa polkenut toimintaterapeutti Mirka Marku pitivät huolta vauhdista, Ruohola oli valmis suosittelemaan pyörää muillekin talon asukkaille.

Kartanokodin pihalla menoa katseli tyytyväisenä Pöytyän vanhusneuvostoon kuuluva  Eino Salo. Hän kiinnostui rinnakkaispyörästä viime syksynä ja yritti silloin saada sellaista paristakin paikasta lainaksi, mutta vasta tänä vuonna se onnistui.

Rinnakkaispyörä saatiin Yläneen Kartanokotiin Turusta viikoksi 40 euron sopuvuokralla. Pidemmäksikin aikaa se olisi otettu, mutta runsaan kysynnän vuoksi se ei ollut mahdollista.

Lue lisää 18.06.2015 lehdestä