Varsinaissuomalaisten laulu täyttää 100 vuotta – juhlat pidetään Aurassa

0

AURA. Varsinaissuomalaisten laulun ensiesityksestä tulee lauantaina kuluneeksi 100 vuotta. Helky laulu Auran rantain kaikui ensimmäisen kerran Varsinais-Suomen nuorisoseurain liiton kesäjuhlissa 27. kesäkuuta 1915 Prunkkalassa, joka on viimeiset 98 vuotta ollut osa Auran kuntaa.  Laulu syntyi tuolloin Helsingin yliopiston varsinaissuomalaisen osakunnan järjestämän runokilpailun tuloksena.

Varsinais-Suomen liitto, Helsingin yliopiston varsinaissuomalainen osakunta ja Auran kunta järjestävät kesätapaamisen 100-vuotiaan Varsinaissuomalaisten laulun merkeissä ensi lauantaina Auran Koskipirtissä.

Ohjelmassa on muun muassa Varsinais-Suomen liiton ja Helsingin yliopiston varsinaissuomalainen osakunnan tervehdykset. Kirjailija Harri Raitis puolestaan kertoo kulttuuripersoonista Varsinaissuomalaisten laulun takana.

Vapaamuotoinen tilaisuus alkaa Auran Koskipirtissä kello 14. Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan viimeistään torstaina 25.6. kello 12 joko sähköpostitse osoitteeseen hannele.hartikainen@varsinais-suomi.fi tai puhelimitse numeroon 040 0715 786.