Viikonloppuna jäi 36 rattijuoppoa poliisin haaviin

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisin tehovalvonnassa jäi viime viikonloppuna kiinni 36 kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta. Heistä neljän epäillään ajaneen huumeiden tai lääkeaineiden vaikutuksen alaisena. Lisäksi lähes 60 kuljettajalla alkometri värähti enemmän tai vähemmän yli 0,1 promillen.
Kaikkiaan Lounais-Suomen poliisi puhallutti 10 822 kuljettajaa. Tehovalvonta oli osa lauantaina ”Pisaratta pisimmälle – päihteetön päivä liikenteessä” -teemalla vietettyä liikenneraittiuspäivää.
–Kesä on sekä rattijuopumusten että rattijuopumusonnettomuuksien kannalta synkkää aikaa. Valoisat ja lämpimät illat houkuttelevat istumaan pitkään terasseilla ja pihoilla, ja monelta pääseekin unohtumaan seuraavan päivän menot. Tutkimuksien mukaan jo vähäinenkin määrä alkoholia vaikuttaa heikentävästi kuljettajan ajokykyyn ja vireystilaan, poliisista muistutetaan.