Koski kohisee taas vuolaasti

0
Viime vuoden Kohauksessa Aaro Seppä aloitti korikiipeilyn alhaalta mutta päätyi korkealle. Jouni Nummila ja Miikka Saarinen varmistivat kiipeilyn turvallisuutta. (Kuva:Kiti Salonen)
Viime vuoden Kohauksessa Aaro Seppä aloitti korikiipeilyn alhaalta mutta päätyi korkealle.   Jouni Nummila ja Miikka Saarinen varmistivat kiipeilyn turvallisuutta. (Kuva:Kiti Salonen)
Viime vuoden Kohauksessa Aaro Seppä aloitti korikiipeilyn alhaalta mutta päätyi korkealle.
Jouni Nummila ja Miikka Saarinen varmistivat kiipeilyn turvallisuutta. (Kuva:Kiti Salonen)

KOSKI. Kosken perinteikäs Kohausviikko huipentuu lauantaihin, jolloin ohjelmaa ja tapahtumia riittää jokaiseen makuun aamusta iltaan.
Jo tänä iltana on oiva mahdollisuus päästä tunnelmaan, kun ohjelmassa on yhteislaulua osuuspankin auditoriossa, Nuorten Jamit Nuortentuvalla ja kesäteatterin yönäytös Honkamäessä.
Lauantainen runsaudensarvi avautuu aamukymmeneltä Nuortentuvan pihalla, jossa on avajaisten jälkeen tarjolla Kohausmessut, Harry Fontanan esiintyminen ja kädentaitajien myyjäiset Nuortentuvan sisätiloissa.
Heti avajaissanojen jälkeen Nuortentuvan edustalla pidetään Esko Heikkisen juontama paneelikeskustelu, jossa ovat mukana keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, kansanedustaja Annika Saarikko, Westas Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kopra sekä kunnanjohtajan Jari Kesäniemi. Keskustelussa käsitellään rennolla otteella elinkeinopolitiikkaa ja kunta-alan asioita.
Ojarannan Rakennuksen pihalla on luvassa tikkakisaa, korikiipeilyä ja virkkuukisaa. Taikuri Heikki Hilander esiintyy puolenpäivän aikoihin. Frisbeegolfia esitellään ja heittotarkkuutta pääsee mittaamaan Ståhlbergin tontilla.
Yksi päivän näyttävistä huipentumista on harrasteajoneuvojen mittava kokoontuminen ensin Kosken Kartanolle ja kulkue sieltä Nuortentuvan kentälle. Myös kauramoottoriset kulkuneuvot ovat liikkeellä, sillä hevosajelua ja poniratsastusta on tiedossa.
MTK-Koski ja Kosken Maamiesseura jakavat SPV-kellot mukavan yhdessäolon merkeissä teemalla ”Tämmöttöön maaseurul”.
SEO:lla on tilaisuus kokeilla ilma-aseammuntaa sekä SEO:n ympärihiihtoa lipsumattomalla kelillä.
Urkutaiteilija Hannu Ilola konsertoi alkuillasta Kosken kirkossa.
Sunnuntaina puolestaan paljastuu, kuka on tällä kertaa Kosken Köntys. Perinnepäivässä Sorvaston Hyhköllä tarjoutuu tilaisuus nähdä hirrenveistoa ja hirsisalvoksia.Myös Liipolan museon ovet ovat avoinna Kohausviikolla.
Kosken Kohauksen koko ohjelma nettiosoitteessa www.kohaus.fi

Lue lisää 24.7.2015 lehdestä