Kosteus on sopinut sokerijuurikkaalle

0
Mika Huhtala viljelee sokerijuurikasta Oripään Myllykylässä.
Mika Huhtala viljelee sokerijuurikasta Oripään Myllykylässä.
Mika Huhtala viljelee sokerijuurikasta Oripään Myllykylässä.

ORIPÄÄ. Sokerijuurikaskasvustoissa on aineksia kelvolliseen satoon. Juurikas on käyttänyt kasvukauden sateet hyväkseen, mutta nyt aletaan elää vaihetta, jolloin päälle parinkymmenen asteen lämpötilat eivät olisi ollenkaan pahitteeksi.
Mika Huhtala sai 15 hehtaarin juurikasmaan kylvöön kolme kuukautta sitten. Taimettuminen oli viileän kevään ja osittaisen kuorettumisen takia verkkaista, mutta sittemmin kasvu on kiihtynyt.
–Juurikkaalle on eduksi, mitä aikaisemmin se kylvetään. Sain kylvöt tehtyä 22. huhtikuuta. Kylvöjen jälkeen tuli kovia sateita ja maa vähän kuorettui, mutta alkuvaiheen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Kesä on ollut tasaisen viileä, mutta lähelläkään hallalukemia ei ole käyty, Huhtala sanoo.

Lue lisää 24.7. 2015 lehdestä