Mansikat myöhässä mutta sato näyttää hyvältä

0
Patrik ja Harri Alanen tutkivat rehevää mansikkakasvustoa, jonka pääsato alkaa kohta olla parhaimmillaan.
Patrik ja Harri Alanen tutkivat rehevää mansikkakasvustoa, jonka pääsato alkaa kohta olla parhaimmillaan.
Patrik ja Harri Alanen tutkivat rehevää mansikkakasvustoa, jonka pääsato alkaa kohta olla parhaimmillaan.

LOIMAA/Mellilä. Mansikkaviljelmät ovat pärjänneet kesän vaihtelevan sateisessa säässä yllättävän hyvin. Anne ja Harri Alanen sanovat, että tässä vaiheessa sateet saisivat silti riittää. Aurinkoinen sää ja parinkymmenen asteen päivälämpötila tekisi kypsyville marjoille terää.
–Paremmalta näyttää kuin vuosi sitten, jolloin helteet verottivat mansikkasatoa sekä kukinnan aikana että valmistumisvaiheessa. Kohtalaisen viileä mutta valoisa ilma olisi nyt hyväksi, Harri Alanen arvioi.
Alaset ovat viljelleet mansikkaa 20 vuotta. Alaa on tänä vuonna parisen hehtaaria. Päälajike on Polka. Tilalta myydään marjoja sekä valmiiksi poimittuna että itsepoimijoille. Molemmille on tasaisesti kysyntää.
–Mansikka tykkää vedestä, mutta tavallisesta valmistumisaikataulusta ollaan kyllä noin viikon verran jäljessä. Onneksi sateet eivät ole olleet jatkuvia. Marjat ovat hyvin kiinteitä, sillä ne ovat kehittyneet hitaasti. Kausi alkaa olla parhaimmillaan.

Lue lisää 17.7.2015 lehdestä