Susilauma repi raviponin hengiltä

0
Armoton susilauma koitui Mäkirinteen Sunshinen kohtaloksi sunnuntaiyönä.
Armoton susilauma koitui Mäkirinteen Sunshinen kohtaloksi sunnuntaiyönä.
Armoton susilauma koitui Mäkirinteen Sunshinen kohtaloksi sunnuntaiyönä.

ORIPÄÄ/Latva. Susilauma tappoi täysikasvuisen shetlanninponin Oripään Latvalla sunnuntain vastaisena yönä. Sähköaidan takaa pihalaitumelta petoja pakoon sännännyt yhdeksänvuotias ori löytyi illansuussa hengettömänä Yläneenjoen rannasta Latvan kylätalon tontin vastarannalta.
Samalla laitumella oli ollut myös nuorempi poni, jonka henki säästyi onnekkaasti, kun se pakeni aidan yli toiseen aitaukseen. Susien repimäksi joutunut Mäkirinteen Sunshine oli kilpailueläin, raviponi, jonka Junnilan perheen Julia-tytär oli kasvattanut varsasta pitäen.
–Luontoa pitää suojella, mutta rajansa kaikella. Susi kuuluu muualle kuin tänne, jossa asutusta on joka puolella, perheen isä Jarno Junnila tuumasi karun näyn äärellä jokirannassa.
Junnilat huomasivat sunnuntaiaamuna, että nuorempi poni oli tullut toiselle laitumelle, jossa se hirnahteli hermostuneena. Pahat enteet heräsivät, kun toista eläintä ei näkynyt missään.
Hengetön poni löytyi monen tunnin etsimisen jälkeen heinikosta yli sadan metrin päässä laitumelta. Sudet olivat teutaroineen noin 200 kiloa painavan ponin kimpussa heinikossa jonkin aikaa. Roteva kavioeläin antaa vastuksen pedoille, mutta laumalle se ei lopulta mahda mitään.
Lue lisää 28.7.2015 lehdestä