Heinänkorret kiusasivat Kinttua ja Konttia

0
Heinänkorret kiusasivat Kinttua ja Konttia torstaina ja perjantaina. Kuva viime viikolta ennen poikasten rengastusta.
Heinänkorret kiusasivat Kinttua ja Konttia torstaina ja perjantaina. Kuva viime viikolta ennen poikasten rengastusta.
Heinänkorret kiusasivat Kinttua ja Konttia torstaina ja perjantaina. Kuva viime viikolta ennen poikasten rengastusta.

KOSKI. Kosken kattohaikaran poikasista heräsi huoli torstain ja perjantain aikana, kun molempien haikaran poikasten nokassa huomattiin jotakin tavanomaisesta poikkeavaa. Ensiksi epäiltiin, että Kintuksi-nimetty poikanen olisi torstaina saanut nokkaansa siiman tai narun, mutta kaukoputkella tarkastelun jälkeen selvisi, että kyseessä olikin heinänkorsi. Perjantaina Kontti-poikasta kiusasi niin ikään nokkaan takertunut heinäkasvi.
–Molemmissa tapauksissa selvittiin säikähdyksellä. Poikasilla ei ollut hengen hätää, eikä niitä tarvinnut siirtää hoitoon Korkeasaareen. Niiden nokkaan tarttuneet heinäkasvit ovat vaarattomia, sillä ne sulavat kyllä ruuan mukana, linnut rengastanut Jouni Tittonen vakuuttaa.
Kinttu-poikasta kiusanneesta heinänkorresta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue lisää 11.8.2015 lehdestä