Nuoret tehostetusti poliisin valvonnassa tulevina viikonloppuina

0

KOKO SUOMI. Tulevina viikonloppuina poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koko maassa. Valvonnan tarkoituksena on ennalta estää pahoinpitelyjä ja ilkivaltaa.

Poliisi lisää valvontaa koulujen alkua edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna, sillä tällöin juhlinta on tavallisesti normaaleja kesäviikonloppuja vilkkaampaa. Päihdevalvonta kohdistetaan erityisesti nuorten suosimiin kokoontumispaikkoihin kuten leikkipuistoihin sekä päiväkotien ja koulujen pihoihin.

Mikäli alle 18-vuotiaan hallusta löydetään alkoholia, poliisi ilmoittaa siitä alaikäisen vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Alaikäinen alkoholin hallussapitäjä määrätään lisäksi maksamaan kahdenkymmenen euron rikesakko. Lisäksi poliisi hävittää alaikäisen juomat.

Poliisi kehottaa vanhempia huomioimaan alaikäisten lastensa juhlimisen ja muistuttaa että alkoholin välittäminen alle 18-vuotiaalle on rikos.

–Nuorten tulee ottaa vastuuta omista tekemisistään, mutta myös vanhemmat ovat vastuussa alle 18-vuotiaiden lastensa tekemisistä, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo.